Eindelijk weer eens echt samen!

By 1 november 2017 december 18th, 2017 Inspiratie

Stapels was, schoon en vies. Volle agenda’s. Een verjaardagsvisite. De tuin bijwerken. Wc en douche schrobben. Broodtrommels klaarmaken voor de volgende dag.

Voor ik het weet is het weekend voorbij en gaan mijn man en ik weer beide onze eigen gang. Hij aan het werk buitenshuis en ik de rest. Ik voel me dan niet altijd in contact met hem. Er zijn zoveel verplichtingen en andere afleidingen.

Nachtje weg

Laatst vierden wij ons 12,5 jarig huwelijksjubileum met een nachtje weg in een prachtig hotel en een zoveel gangendiner. Eindelijk even tijd voor ons samen! Lang van te voren gepland en lang naar uitgekeken.

Toen we samen aan het diner zaten voelde ik me echt weer even met hem verbonden. Wij kunnen zo genieten van een heerlijke maaltijd in een mooie ambiance. Ik vind het heerlijk om me dan mooi te maken; jurkje aan, hak schoenen. Samen een hele avond kletsen en dromen. Nadenken over de toekomst, lachen om verhalen uit het verleden. Tijd voor elkaar. Heerlijk! Ik laad er helemaal van op!

Het hoeft helemaal niet te gortig te zijn. Of heel ver weg. Ik ging namelijk eerst kijken of ik een goedkope vlucht kon boeken naar een mooie stad. Toch kozen we bewust voor Deventer. Een korte reistijd, en daardoor voor ons minder stress, en ook een prachtige plek om te ontdekken.

Onverdeelde aandacht

Het ging ons tenslotte om de onverdeelde tijd en aandacht voor elkaar. Even geen verplichtingen. Maar samen bouwen aan verbinding. De volgende dag vertrokken wij voor een mooie fietstocht. Dat deden we ‘vroeger’ ook zo graag. Heerlijk buiten, sportief zijn en de wind door je haren en je hoofd.

Ik vind het met kleine kinderen soms best lastig om een weekendje weg te gaan. Een leuk en praktisch idee kan zijn om je kinderen weg te brengen naar familie, maar denk ook eens aan een ander koppel. Jullie passen 1 nacht per jaar op hun kinderen, zij 1 nacht per jaar op jullie kinderen. Even bikkelen in dat eerste weekend, maar veel rust en samenzijn in het tweede weekend.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën om samen te bouwen aan verbinding!