Skip to main content

De meest gestelde vragen én antwoorden aan Buro Nij vind je hier!

We lopen wel eens tegen iets aan, maar waarom hebben we daar iemand anders bij nodig?

Dat je tegen iets aanloopt is heel normaal. Een goede relatie betekent namelijk niet dat je geen problemen hebt! En juist wanneer je een goede relatie hebt is dat iets wat je graag zo wilt houden! We weten allemaal dat het leven niet zo simpel is dat een goede relatie vanzelf gaat. Er is enorm veel informatie beschikbaar over allerlei uiteenlopende relatiezaken. Bij ons vind je de verzameling gegronde en toepasbare informatie waardoor je zeker weet dat je de informatie en tools krijgt die er echt toe bijdragen om verbondenheid en liefde te (blijven) creëren in je relatie. Op deze manier zorg je ervoor dat je jullie relatie heel sterk maakt!

Soms is het handig wanneer er een buitenstaander meekijkt naar wat er bij jullie gebeurd waardoor je steeds weer tegen dezelfde dingen aanloopt. Of wanneer je merkt dat er een aspect is wat niet lekker gaat maar wat je niet zelf lukt om te veranderen. Vaak spelen emoties dan hoog op en ik kan jullie helpen om uit te zoeken wat er dan gebeurd. Het is vaak makkelijker voor een buitenstaander om dat te doen omdat die er objectief naar kan kijken.

Wat is het verschil tussen de RelatieScan en relatiecounseling?

De RelatieScan is een puur positieve methode om te investeren in elkaar. Als je het goed hebt samen is dat een goed moment om je band nog sterker te maken. Merk je tijdens de RelatieScan dat je graag nog verder wilt investeren dan kan de RelatieScan uitgebreid worden.
RelatieCounseling is er voor je wanneer je merkt dat je er samen niet goed meer uitkomt en je tegen een aantal zaken aanloopt en je verlangt naar meer verbondenheid. Bij RelatieCounseling wordt er gekeken naar alle elementen die bijdragen aan een gezonde, liefdevolle relatie. Vandaar ook dat RelatieCounseling intensiever en uitgebreider is dan de RelatieScan.

Wat doe ik als mijn partner niet mee wil?

De RelatieScan en Relatiecounseling zijn ontworpen voor jullie als stel. Maar ook kun je in je eentje investeren in je relatie. Dit komt doordat veel van de gesprekken en oefeningen gericht zijn op reflectie, inzicht en handvatten welke positieve veranderingen met zich mee kunnen brengen. Het gebeurt regelmatig dat, wanneer je partner merkt dat het opbouwend en positief is waar je mee bezig bent, hij/zij alsnog meekomt.

We hebben het heel druk, heeft het dan wel zin om nu met onze relatie aan de slag te gaan?

Wanneer je het druk hebt zijn fijne momenten samen met je partner juist iets waar je van kunt opladen. En juist in drukte zijn het vaak de fijne momenten die wegvallen en vervangen worden door ‘regelmomenten’ waar het vooral gaat om het ‘managen’ van jullie huishouden, gezin en relatie. Wanneer je het druk hebt en een liefdevolle relatie wilt (onder)houden kan het enorm helpen om te weten en voelen welke zaken echt van belang zijn om in te investeren. En ook, laten we eerlijk zijn, geen tijd te verdoen met ruzies om nietszeggende zaken, maar sneller tot de kern van een onenigheid te komen en elkaar te kunnen ondersteunen. De RelatieScan, counseling en de relatiegidsjes zijn daarom een effectieve en efficiënte tijdsinvestering.

Moet je hele grote problemen hebben om iets bij buro Nij te doen?

De mate van problemen is niet wat maakt dat je samen een wel of niet gelukkige toekomst tegemoet gaat, wel je mate van openheid tot groei en bereidheid om eerlijk te zijn en te werken aan je relatie.

Wanneer je merkt dat je geen grote problemen hebt maar wel eens tegen iets aanloopt is dat een goed moment om te investeren. Want juist dan is een goed moment om je relatie zo sterk te maken dat je de toekomst samen aan kunt.

Grote problemen gecombineerd met openheid en eerlijkheid zijn goede ingrediënten om aan de slag te gaan met je relatie en te kijken of relatiecounseling iets voor jullie kan betekenen.

Wat past het beste bij onze relatie?

Bij het kennismakingsgesprek / intake kunnen jullie vertellen over je vragen, verlangens en waar je tegen aanloopt. Van daaruit kijken en bepalen we samen welk traject het beste aansluit bij jullie.

Kun je alleen bij jullie terecht als je getrouwd bent?

Als je wilt investeren in een toegewijde, duurzame relatie dan ben je welkom. Trouwen is het symbolisch vormgeven van een commitment die je aan elkaar maakt. Je zou het kunnen zien als een bezegeling van de liefde die je aan elkaar wilt geven en een belofte die je doet voor het investeren in een duurzame relatie. Stellen die (gaan) samenwonen of nog niet weten of en op welke manier zij hun toekomst samen voor zich zien zijn ook van harte welkom.

Jullie hebben zeker een perfecte relatie?

Wat zou het leuk zijn om hier ‘ja’ op te kunnen antwoorden. Maar helaas, perfecte relaties bestaan niet en die hebben wij dus ook niet. Wij zijn gewone mensen met een gewone relatie met heel veel mooie momenten en heel veel uitdagingen. Ook zijn we heel kundig op het gebied van relaties en weten we hier erg veel van. Je kunt meer over ons lezen op www.buronij.nl/onsverhaal

We hebben een fijne relatie, waarom zouden we dan iets bij jullie doen?

Wanneer je het samen goed hebt is dat een goed moment om te investeren in je liefde voor elkaar. Je maakt dan je band zo sterk dat je ook in de toekomst samen uitdagingen en moeilijkheden aan kunt. Uiteraard kunnen wij jullie geen lange, gelukkige, romantische en zorgeloze toekomst garanderen. We weten allemaal wel beter; het leven is niet zo simpel. Wat we wel denken is dat wanneer je investeert in je relatie je handvatten krijgt om echte liefde vorm te geven in de dagelijkse praktijk

Waarom focussen jullie zo op een duurzame relatie?

Een duurzame relatie heeft invloed op je gezondheid en geluk. Daarnaast betekent verbondenheid en veiligheid in je relatie dat je ruimte hebt om jezelf te zijn. En juist wanneer je echt jezelf kunt zijn ontstaat er vrijheid. Vrijheid om te kiezen voor avontuur, liefde, delen, dienen en plezier. Een duurzame relatie is tevens een enorm cadeau voor je (eventuele toekomstige) kinderen.