Skip to main content

“Waar staat Nij voor, is het Fries?”

Ja, Nij is Fries voor ‘nieuw’. En ook voor ‘richting’. Buro Nij wil stellen ondersteunen bij het verbinden (richting geven) aan elkaar. En graag steeds op nieuwe manieren. Onze roots liggen in Friesland en onze passie is om relaties te versterken.

De kracht van een Realistische Relatie

Wij zijn de afgelopen 15 jaar op zoek gegaan naar de geheimen van de liefde. We hebben talloze gesprekken gevoerd met stellen, studies gevolgd, liefdeswijsheden van koppels verzameld, resultaten uit het ‘Liefdes Laboratorium’ en wetenschappelijk onderzoek gelezen en toegepast. En bovenal samen veel ruzie gemaakt, met deuren gesmeten en hulp gezocht. We hebben hard gewerkt om onszelf en elkaar te leren begrijpen en accepteren en alle geheimen in de praktijk toe te passen.
Onze kijk op de liefde is realistisch. We idealiseren of romantiseren liefdesrelaties niet. Liefde en de dagelijkse praktijk horen bij elkaar. Elke relatie kent mooie, goede momenten en frustratie, routine en pijnpunten. Dat herkennen wij. Die combinatie is voor ons de kracht van een realistische relatie.

Ons team

Joke

Oprichter buro Nij, relatiecounselor en ontwikkelaar

Joke werkt als relatiecounselor en registertherapeut RBCZ. Zij is opgeleid als maatschappelijk werker en relatie- en seksuologisch counsellor (Emotionally Focused Therapy). Verder heeft ze studies gevolgd in de integratieve coaching, The Gottman Institute, brainspotting en de systeembenadering. Joke ontwikkelt trainingen waarbij haar verlangen uitgaat naar het versterken van de communicatie en verbinding in relaties en gezinnen. Zij weet met haar scherpe en gedreven analytische vermogen tot de kern te komen in het contact met anderen.

Jerke

Oprichter buro Nij, agrotechnoloog en ontwikkelaar

Jerke is een gepromoveerde agrotechnoloog en Life Languages trainer en hij heeft tevens een achtergrond in de toegepaste psychologie. Hij is een gepassioneerde onderzoeker en werkt als docent met een filosofische inslag. Hij zoekt de overeenkomsten en verbinding tussen de principes uit de landbouw en relaties. Binnen buro Nij houdt hij zich bezig met de visie en het meten van de effecten van onze relatieversterkende activiteiten. Zijn persoonlijke huwelijksexpertise en ervaring in het begeleiden van stellen brengt hem tot het cultiveren van de liefde.

Michiel

Relatiecoach, BBB senior coach / trainer en ontwikkelaar

Michiel heeft een master in de Contextuele therapie. Bij de contextuele benadering houd je rekening met de familie- en gezinsachtergrond van cliënten. Hij werkt als relatietherapeut en is opgeleid in de EFT. Na een opleiding Mediation en Teamcoaching zet hij zich ook in als loopbaancoach. Voor buro Nij is hij relatietherapeut en ontwikkelt cursussen op het gebied van vaderschap en opvoeding. Hij is ruim 35 jaar getrouwd en heeft drie volwassen kinderen die het huis uit zijn.
Hij is daarnaast HBO docent Communicatie op het gebied van storytelling, creativiteit en
media.

Marijke

Trainer 'Maak je relatie sterk'

Informatie binnenkort beschikbaar

Liesbeth

Trainer 'Maak je relatie sterk'

Informatie binnenkort beschikbaar

Jochem

BBB teamlid

Jochem heeft een achtergrond in het onderwijs. Hij volgt nu een opleiding tot integratief therapeut en is werkzaam als jongerencoach. Voor buro Nij werkt hij mee aan de 'Baby, Bier & Bitterballen' avonden. Hij is getrouwd met Jeanine en heeft met haar drie kleine kinderen. Hij houdt van het creëren en cultiveren van verbinding en echtheid. Hij heeft passie voor relaties omdat hij weet wat voor leven hieruit voort kan komen.

Bas

BBB teamlid

Bas is getrouwd met Ina en samen hebben ze twee kinderen. Bas is ecoloog en van daaruit adviseert hij op het gebied van natuur binnen projecten. Als ervaringsdeskundige weet hij hoe het is om te balanceren tussen werk, een gezin met kinderen, het zijn van geliefden en persoonlijke interesses. Met zijn inbreng binnen de 'Baby, Bier & Bitterballen'-avonden hoopt hij anderen niet alleen concrete handvatten te geven, maar ook te inspireren verder te bouwen aan goede duurzame relaties binnen het gezin.

Christoph

BBB teamlid

Christoph heeft sinds juni 2020, samen met Jorien, een dochtertje: Yara. Hij vondt het erg spannend om vader te worden en vroeg zich af: Kan ik die verantwoordelijk wel aan? Nu kan en wil hij zich geen wereld zonder Yara meer voorstellen. Al wordt hij weleens gek van haar gekrijs als ze niet wil slapen ;). Christoph is toezichthouder Wet natuurbescherming voor de provincie Utrecht en werkt als reisleider voor SNP Natuurreizen.

Jilles

BBB teamlid

Jilles is een vader van drie en getrouwd met Anna. Hij is een avonturier die gelukkig wordt van zeilen.

Anne Sophie

Mediateam

Anne Sophie woont in Wageningen samen met haar man Art. Ze is geboortecoach en journalist en (mede-)eigenaar van Dyed in the Wool Films en NOUR birth. Ze vind rust en inspiratie in de natuur, waar ze vaak te vinden is met haar teckel Diederik. De schoonheid van het leven, in het moeilijke en mooie is wat Anne Sophie beweegt in haar leven en werk. Ze leert, met vallen en opstaan, hoe liefde er in de dagelijkse praktijk uitziet. De vruchten van die leerweg vind je terug in haar werk.

Art

Mediateam

Art is gelukkig echtgenoot van zijn vrouw Anne Sophie. Hij wordt daarnaast gelukkig van natuur, echtheid, houtwerk, mooie muziek en beeld. Art is Filmmaker en heeft samen met zijn vrouw het bedrijf ‘Dyed in the wool films’. Beeld en geluid zijn voor hem een middel om mooie verhalen te vertellen en de schoonheid van mensen weer te geven.

Matthijs

Webbeheerder en BBB teamlid

Matthijs houdt ervan om samen met mensen te werken en ergens aan te bouwen, van computer programma's tot gemeenschappen. Hij is inmiddels bijna 15 jaar getrouwd met Michelle en vader van drie kinderen. Misschien is dat een verklaring voor de grijze haren... 😉 Hij geniet van natuur en kamperen.

Anna

'Je Relatie BabyProof' teamlid en integratief coach

Informatie binnenkort beschikbaar

Jonathan

BBB teamlid

Informatie binnenkort beschikbaar

Kernwaarden

duurzame liefde

trouw en verbonden zijn aan elkaar, doorzettingsvermogen om samen te blijven

verbondenheid

het echt kennen en verbinden aan elkaar door vriendschap, seksualiteit en open communicatie

realistisch

de relatie kent mooie, goede momenten en frustratie, routine en pijnpunten

authentiek

elke relatie is anders en bestaat uit twee personen die samen een eigen dynamiek, humor en rituelen hebben

Wij zijn aangesloten en geregistreerd bij: