“Waar staat Nij voor, is het Fries?”

Ja, Nij is Fries voor ‘nieuw’. En ook voor ‘richting’. Buro Nij wil stellen ondersteunen bij het verbinden (richting geven) aan elkaar. En graag steeds op nieuwe manieren. Onze roots liggen in Friesland en onze passie is om relaties te versterken.

De kracht van een Realistische Relatie

Wij zijn de afgelopen 15 jaar op zoek gegaan naar de geheimen van de liefde. We hebben talloze gesprekken gevoerd met stellen, studies gevolgd, liefdeswijsheden van koppels verzameld, resultaten uit het ‘Liefdes Laboratorium’ en wetenschappelijk onderzoek gelezen en toegepast. En bovenal samen veel ruzie gemaakt, met deuren gesmeten en hulp gezocht. We hebben hard gewerkt om onszelf en elkaar te leren begrijpen en accepteren en alle geheimen in de praktijk toe te passen.
Onze kijk op de liefde is realistisch. We idealiseren of romantiseren liefdesrelaties niet. Liefde en de dagelijkse praktijk horen bij elkaar. Elke relatie kent mooie, goede momenten en frustratie, routine en pijnpunten. Dat herkennen wij. Die combinatie is voor ons de kracht van een realistische relatie.

Joke de Vries

Oprichter

Joke is relatiecounselor en registertherapeut BCZ. Zij studeerde maatschappelijk werk en dienstverlening en heeft opleidingen in de relatie- en seksuologische counselling (Emotionally Focused Therapy), integratieve coaching en The Gottman Institute gevolgd. Ze ontwikkelt cursussen en trainingen waarbij haar verlangen uitgaat naar het versterken van de communicatie en verbinding in relaties. Zij weet met haar scherpe en gedreven analytische vermogen tot de kern te komen in het contact met anderen.

Jerke de Vries

Oprichter

Jerke is een gepromoveerde agrotechnoloog en gecertificeerd Life Languages trainer en hij heeft tevens een achtergrond in de toegepaste psychologie. Hij is een gepassioneerde onderzoeker en docent met een filosofische inslag. Hij zoekt de overeenkomsten en verbinding tussen de principes uit de landbouw en relaties. Zijn persoonlijke huwelijksexpertise en ervaring in het begeleiden van stellen brengt hem tot het cultiveren van de liefde.

Nelja

Communicatie

Het Koperen jubileum is behaald met Jan en we gaan voor Zilver en meer! Samen hebben we drie kinderen. We hebben meerdere malen in Groot-Brittannië gewoond. Ik ben een doener, organisator en ondersteuner in hart en nieren en sinds kort zelfstandig ondernemer. Ik houd erg van koken en bakken. Voor Buro Nij werk ik mee aan de communicatie door blogs en nieuwsbrieven.

Michiel

relatietherapeut

Michiel, 60 jaar. Ruim 35 jaar getrouwd en drie volwassen kinderen die het huis uit zijn. Geïnteresseerd in trends, storytelling, bergwandelen, fotograferen en dichten. Ik ben contextueel- en relatie therapeut.

Elbrich

Illustratief en grafisch ontwerper

Elbrich is sinds haar afstuderen aan Academie Minerva zelfstandig illustratief en grafisch ontwerpster.
Zij is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de identiteit van Buro Nij en verantwoordelijk geweest voor de realisatie.
In haar werk laat zij zich inspireren door analoge technieken, de natuur en alle indrukken die Amsterdam haar te bieden heeft.

Anne Sophie

Media team

Anne Sophie is getrouwd met Art, ze is journaliste, storyteller en eigenaar van Dyed in the Wool Films. “Wat mij inspireert in mijn leven en werk is schoonheid. Ik geniet van de schoonheid van de natuur, ik ervaar het in de verbinding en ontmoeting met de mensen om mij heen. Ik zie het in elk leven, soms liefelijk, soms rauw. De verhalen van die schoonheid, waar het zichtbaar aanwezig is, gevierd wordt, of juist in het verborgene is geraakt, die verhalen vind ik prachtig om te maken.”

Art

Media team

Art noemt zichzelf fotograaf, filmmaker en storyteller. Hij is getrouwd met Anne Sophie en woont in Wageningen. Na een opleiding fotografie is hij hoofdzakelijk bezig met het maken van beeld. Op het moment zet hij zich vooral in als filmmaker binnen zijn bedrijf Dyed in the Wool films, dat hij samen met zijn vrouw is gestart. Art staat voor rechtvaardigheid en waarheid. Hij wordt warm van goede verhalen en mooie initiatieven. Art is creatief, vernieuwend en ondernemend.

Jochem

BBB teamlid

Jochem is getrouwd met Jeanine en heeft met haar drie kleine kinderen waar hij veel energie van krijgt maar ook veel energie door kwijt raakt. Hij is JenaPlan docent scheikunde, docentopleider en coach voor docenten en leerlingen. Jochem houdt van het creëren en cultiveren van verbinding en echtheid. Hij wordt dan ook warm voor mooie initiatieven en het opzetten hiervan. Hij heeft passie voor relaties. Niet omdat hij dit zo goed kan maar wel omdat hij weet wat voor leven hieruit voort kan komen.

Ina

Coördinator 'Je relatie babyproof', Social Worker & relatiecoach in opleiding

Ina heeft na haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening op verschillende afdelingen van het Leger des Heils gewerkt als groepsbegeleider. Vanaf 2018 is ze met veel plezier betrokken bij Buro Nij, waar ze onder andere de coördinatie van 'Je relatie babyproof' op zich heeft genomen, een samenwerking met verloskundigenpraktijk de Bakermat in Wageningen. Ook is ze in opleiding tot relatiecoach. Ina is enthousiast, gedreven en wordt blij van mensen met elkaar verbinden, inclusief het verbeteren van relaties tussen mensen. In haar persoonlijke leven is ze blij met haar fijne gezin en geniet ze ervan om tijd samen met hen door te brengen.

Bas

BBB teamlid

Bas is getrouwd met Ina en samen hebben ze twee kinderen. Bas is ecoloog en van daaruit adviseert hij op het gebied van natuur binnen projecten. Als ervaringsdeskundige weet hij hoe het is om te balanceren tussen werk, een gezin met kinderen, het zijn van geliefden en persoonlijke interesses. Met zijn inbreng binnen de 'Bier, Bitterballen & Babies'-avonden hoopt hij anderen niet alleen concrete handvatten te geven, maar ook te inspireren verder te bouwen aan goede duurzame relaties binnen het gezin.

Kernwaarden

duurzame liefde

trouw en verbonden zijn aan elkaar, doorzettingsvermogen om samen te blijven

verbondenheid

het echt kennen en verbinden aan elkaar door vriendschap, seksualiteit en open communicatie

realistisch

de relatie kent mooie, goede momenten en frustratie, routine en pijnpunten

authentiek

elke relatie is anders en bestaat uit twee personen die samen een eigen dynamiek, humor en rituelen hebben

Wij zijn aangesloten en geregistreerd bij: