“Waar staat Nij voor, is het Fries?”

Ja, Nij is Fries voor ‘nieuw’. En ook voor ‘richting’. Buro Nij wil stellen ondersteunen bij het verbinden (richting geven) aan elkaar. En graag steeds op nieuwe manieren. Onze roots liggen in Friesland en onze passie is om relaties te versterken.

De kracht van een Realistische Relatie

Wij zijn de afgelopen 15 jaar op zoek gegaan naar de geheimen van de liefde. We hebben talloze gesprekken gevoerd met stellen, studies gevolgd, liefdeswijsheden van koppels verzameld, resultaten uit het ‘Liefdes Laboratorium’ en wetenschappelijk onderzoek gelezen en toegepast. En bovenal samen veel ruzie gemaakt, met deuren gesmeten en hulp gezocht. We hebben hard gewerkt om onszelf en elkaar te leren begrijpen en accepteren en alle geheimen in de praktijk toe te passen.
Onze kijk op de liefde is realistisch. We idealiseren of romantiseren liefdesrelaties niet. Liefde en de dagelijkse praktijk horen bij elkaar. Elke relatie kent mooie, goede momenten en frustratie, routine en pijnpunten. Dat herkennen wij. Die combinatie is voor ons de kracht van een realistische relatie.

Relatiecoaches en trainers

Joke

Oprichter buro Nij, relatiecounselor en ontwikkelaar

Joke werkt als relatiecounselor en registertherapeut RBCZ. Zij studeerde maatschappelijk werk en dienstverlening en heeft opleidingen in de relatie- en seksuologische counselling (Emotionally Focused Therapy), integratieve coaching, The Gottman Institute, brainspotting en de systeembenadering gevolgd. Ze ontwikkelt materiaal en trainingen waarbij haar verlangen uitgaat naar het versterken van de communicatie en verbinding in relaties. Zij weet met haar scherpe en gedreven analytische vermogen tot de kern te komen in het contact met anderen. Joke geniet van de tijd waarin ze samen met Jerke en hun vier kinderen groeien en samenzijn.

Jerke

Oprichter buro Nij, agrotechnoloog en ontwikkelaar

Jerke is een gepromoveerde agrotechnoloog en Life Languages trainer en hij heeft tevens een achtergrond in de toegepaste psychologie. Hij is een gepassioneerde onderzoeker en werkt als docent met een filosofische inslag. Hij zoekt de overeenkomsten en verbinding tussen de principes uit de landbouw en relaties. Binnen buro Nij houdt hij zich bezig met de visie en het meten van de effecten van onze relatieversterkende activiteiten. Zijn persoonlijke huwelijksexpertise en ervaring in het begeleiden van stellen brengt hem tot het cultiveren van de liefde.

Michiel

Relatiecoach, BBB senior coach / trainer en ontwikkelaar

Michiel is opgeleid als contextueel- en relatie therapeut en in de EFT. En hij is
loopbaancoach. Voor buro Nij is hij relatiecoach en ontwikkelt producten op het gebied van vaderschap en opvoeding. Hij is ruim 35 jaar getrouwd en heeft drie volwassen kinderen die het huis uit zijn. Hij is daarnaast docent Journalistiek en Communicatie op het gebied van storytelling, creativiteit en media.

Ina

Coördinator JRBP, trainer en relatiecoach

Ina heeft na haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening op verschillende afdelingen van het Leger des Heils gewerkt als groepsbegeleider. Vanaf 2018 is ze met veel plezier betrokken bij Buro Nij, waar ze onder andere de coördinatie van 'Je relatie babyproof' op zich heeft genomen, een samenwerking met verloskundigenpraktijk de Bakermat in Wageningen. Ook is ze trainer en relatiecoach. Ina is enthousiast, gedreven en wordt blij van mensen met elkaar verbinden, inclusief het verbeteren van relaties tussen mensen. In haar persoonlijke leven is ze blij met haar fijne gezin en geniet ze ervan om tijd samen met hen door te brengen.

Marijke

Trainer Maak je relatie sterk

Informatie binnenkort beschikbaar

Ondersteunend team

Anne Sophie

Mediateam

Anne Sophie is getrouwd met Art, ze is journaliste, storyteller en eigenaar van Dyed in the Wool Films. “Wat mij inspireert in mijn leven en werk is schoonheid. Ik geniet van de schoonheid van de natuur, ik ervaar het in de verbinding en ontmoeting met de mensen om mij heen. Ik zie het in elk leven, soms liefelijk, soms rauw. De verhalen van die schoonheid, waar het zichtbaar aanwezig is, gevierd wordt, of juist in het verborgene is geraakt, die verhalen vind ik prachtig om te maken.”

Art

Mediateam

Art noemt zichzelf fotograaf, filmmaker en storyteller. Hij is getrouwd met Anne Sophie en woont in Wageningen. Na een opleiding fotografie is hij hoofdzakelijk bezig met het maken van beeld. Op het moment zet hij zich vooral in als filmmaker binnen zijn bedrijf Dyed in the Wool films, dat hij samen met zijn vrouw is gestart. Art staat voor rechtvaardigheid en waarheid. Hij wordt warm van goede verhalen en mooie initiatieven. Art is creatief, vernieuwend en ondernemend.

Bas

BBB teamlid

Bas is getrouwd met Ina en samen hebben ze twee kinderen. Bas is ecoloog en van daaruit adviseert hij op het gebied van natuur binnen projecten. Als ervaringsdeskundige weet hij hoe het is om te balanceren tussen werk, een gezin met kinderen, het zijn van geliefden en persoonlijke interesses. Met zijn inbreng binnen de 'Baby, Bier & Bitterballen'-avonden hoopt hij anderen niet alleen concrete handvatten te geven, maar ook te inspireren verder te bouwen aan goede duurzame relaties binnen het gezin.

Christoph

BBB teamlid

Informatie binnenkort beschikbaar

Jilles

BBB teamlid

Informatie binnenkort beschikbaar

Jochem

BBB teamlid

Jochem heeft een achtergrond in het onderwijs. Hij volgt nu een opleiding tot integratief therapeut en is werkzaam als jongerencoach. Voor buro Nij werkt hij mee aan de 'Baby, Bier & Bitterballen' avonden. Hij is getrouwd met Jeanine en heeft met haar drie kleine kinderen. Hij houdt van het creëren en cultiveren van verbinding en echtheid. Hij heeft passie voor relaties omdat hij weet wat voor leven hieruit voort kan komen.

Nelja

Communicatie en officemanagement

Nelja is opgeleid als officemanager en directiesecretaresse. Voor buro Nij geeft ze vorm aan de communicatie door onder andere blogs en nieuwsbrieven. Tevens is zij steeds meer betrokken als officemanager. Samen met Jan heeft ze het Koperen jubileum behaald en ze gaan voor Zilver en meer! Ze heeft drie kinderen en heeft meerdere malen in Groot-Brittannië gewoond. Nelja is een gedreven doener, organisator en ondersteuner in hart en nieren en zelfstandig ondernemer. Ze houdt erg van koken en bakken.

Kernwaarden

duurzame liefde

trouw en verbonden zijn aan elkaar, doorzettingsvermogen om samen te blijven

verbondenheid

het echt kennen en verbinden aan elkaar door vriendschap, seksualiteit en open communicatie

realistisch

de relatie kent mooie, goede momenten en frustratie, routine en pijnpunten

authentiek

elke relatie is anders en bestaat uit twee personen die samen een eigen dynamiek, humor en rituelen hebben

Wij zijn aangesloten en geregistreerd bij: