Skip to main content

Wageningen investeert in relaties!

By 23 juni 2016Wageningen

Wat zou er gebeuren wanneer in een stad elk stel de kans krijgt om zijn relatie sterk te maken? Gemeente Wageningen gaat de uitdaging aan en investeert in relaties.

 

slider_wageningen_nieuw

Een liefdevolle en duurzame relatie heeft een positieve invloed op je gezondheid, geluk en je kinderen. Dit blijkt telkens weer uit onderzoek. Gemeente Wageningen neemt dit serieus en biedt elk stel, dat relatieondersteuning zoekt, de kans om hun relatie sterk te maken.

Gelukkige relaties

Inmiddels weten we wel dat veel huwelijken eindigen in een scheiding en wat er allemaal mis kan gaan. Maar ‘wat moet je nou wel doen voor een gelukkige en gezonde relatie? ‘ vragen veel stellen, die wel vinden dat er iets moet gebeuren maar geen therapie willen, zich af.

Kijk op de liefde

Een eerste actie is om je te bedenken hoe je eigenlijk naar relaties kijkt. Elke relatie kent namelijk mooie, goede momenten en frustratie, routine en pijnpunten. Net zomin als gezondheid de afwezigheid van ziekte betekent, is een goede relatie niet altijd zonder problemen. Wist je trouwens dat 69% van de problemen in een gezonde relatie onoplosbaar zijn? Daarnaast gaan relaties niet ‘vanzelf’. Alleen wanneer je investeert in jullie liefde voor elkaar zul je merken dat er meer verbondenheid en liefde ontstaat. Een realistische kijk op de liefde helpt om open te staan voor groei.

Een realistische relatie

Wanneer je een goede relatie hebt maar wel eens tegen iets aanloopt is het een mooi moment om te investeren. Je wilt misschien geen therapie maar je wilt wel dat er iets gebeurt in je relatie waardoor deze sterker wordt. Je wilt leren omgaan met de dingen waar je tegenaan loopt en weten hoe je relatie duurzamer wordt.

Relatiescan

Door de Vrij Toegankelijke Hulp krijg je als Wagenings stel de kans om een relatiescan te doen. De relatiescan biedt je effectieve en inspirerende ondersteuning, specifiek toegespitst op jullie situatie.

Voor wie?

De relatiescan is er voor stellen die ondersteuning zoeken bij (mis)communicatie, steeds terugkerende problemen, het willen doorbreken van bepaalde patronen, of die een gebrek aan verbondenheid ervaren en/of uit elkaar (dreigen te) groeien.

De scan helpt je om je relatie sterk te maken waardoor je ook in de toekomst samen uitdagingen en problemen aankunt. Je leert hoe je meer begrip, verbondenheid en liefde kunt creëren.

Wat gaan we doen?

Je gaat als stel zowel online als thuis en in gesprekken aan de slag met het investeren in je relatie.

Er zijn verschillende scans: gericht op communicatie, wanneer er een baby bij komt/is en voor stellen die zich voorbereiden op hun leven samen. In een intake wordt er gekeken welke relatiescan het beste bij jullie aansluit.

Meer informatie

Wil je meer informatie of je aanmelden voor een relatiescan?
Kijk dan op www.buronij.nl.