Liefdes voornemens

By 19 december 2017 februari 19th, 2018 Communicatie, Tips & tricks

Een paar jaar geleden lazen Jan en ik over de TADAA lijst. Dit is een lijst met je successen van het afgelopen jaar. Sindsdien staan wij in december samen stil bij de dingen/zaken waar wij dankbaar voor zijn over het afgelopen jaar. Het heeft ons al bijzondere gesprekken en mooie lijsten opgeleverd.

Schrijf je TADAA lijst

Ons lukt het meestal niet in een half uurtje een lijst te maken en daarom nemen we er de tijd voor. Je kunt misschien al eerder wat momenten in je kerstvakantie gebruiken om na te denken over het afgelopen jaar. Misschien pak je je agenda erbij en blader je die door. Schrijf zaken op waar je blij mee bent, wat goed is gegaan, waar je dankbaar voor bent. En een TADAA lijst ontstaat!

Dan ergens rond het oudejaar pakken jullie je beide lijsten erbij en maak je jullie gezamenlijke TADAA lijst. Vier dit met een oliebol of een glas champagne! Voorbeelden van TADAA momenten voor ons waren: ceremoniemeesterschap voor een familielid, een kind gekregen, een andere baan, nog steeds blij met elkaar zijn, elke zondagavond samen de week doornemen, lening afbetaald.

Wat komt er op jullie TADAA lijst te staan?

Liefdes voornemens

Nu het einde van het jaar nadert, komen ook de goede voornemens weer aan de orde. Na onze successen en dankbaarheid kijken we ook vooruit naar het jaar dat voor ons ligt. We maken liefdes voornemens, dingen die we willen oppakken of aanpakken. Denk eens aan: starten met 1x per week hardlopen, een ander huis of verbouwing, ons giften patroon aanpassen, een buurtfeest organiseren, dinsdagavond leesavond, een opleiding volgen, een fijne oppas vinden zodat we samen er op uit kunnen gaan. Maar ook ‘s ochtends samen een cappuccino drinken voordat de dag begint, meer knuffelen, lieve woorden zeggen, meer bedanken voor het gewone.

Ik garandeer je, genoeg te bespreken! Dat belooft een mooie avond.

Wat zijn jullie liefdes voornemens?

Inspiratie en bronnen: TADAA lijst van Taco Oosterkamp en Getting things done van David Allen
Foto: Unsplash, Ian Schneider